podloge za vez

RETEKS/STIFFY
Podloga za vez koja se cepa, 20g, 40g, 50g/m2. Posebna tehnologija strukture vlakana olaksava horizontalno, vertikalno i dijagonalno kidanje netkanog materijala i garantuje potpuno uklanjanje nakon vezenja, bez ostavljanja ostataka.
Ako je u vezu potrebna velika stabilnost, podloga koja se sece makazama je idealna zbog veoma visoke otpornosti na perforaciju. Rastegljivi materijali se deformisu tokom veza, tako da je za vez na njima neophodno koristiti lepljivu podlogu.

FILMOPLAST®
Samolepljiva podloga za vez, idealna za stabilizaciju, tkanina sa visokim procentom еlasticnih vlakana kao i pletenih tkanina. Preporucuje za delikatne, cupkave tkanine kao sto su somot, plis, frotir i druge, kao i za tamne materjale na koje ram u koji se stavljaju prilikom veza  ostavlja trag. Pogodan je i za vez na gotovim proizvodima koji se ne mogu staviti u ram kao sto su trake, manzetne, kragne, itd. Viskog stepen stabilizacije tkanine je zahvaljujuci cinjenici da ima sloj lepka na sebi pa samim tim ne dolazi do tegljenja tkanine postavljanjem u ram. Jedan komad FILMOPLASTA moze da se koristi nekoliko desetina puta uz “zakrpu” velicine samog veza.

SOLVY FABRIC
Vodorastvoriva netkana podloga idealna za vez na tkaninama kod kojih ne sme da ostane vidljiva podloga.
Pogodna je za sve tkanine koje se mogu tretirati vodom.

Comments are closed.